A tasnádszántói iskola épülete | Fotó forrása: Google Maps
Normális???
MTímea
2019. szeptember 12. csütörtök, 14:13
A Szatmár megyei Tasnádszántón sem lehet könnyű az élet.

Alig kezdődött el az iskola, máris áll a bál a Szatmár megyei tanfelügyelőségen, miután egy tasnádszántói tanárnő teljesen megmagyarázhatatlan módon könnygázsprayt fújt két hatéves gyerekre. A 40 éves nőnek már lehet némi tapasztalata a pedagógiában, ezért is érthetetlen, hogy nem bírt el két előkészítő osztályos gyerekkel. Azt állította, hogy a gyerekek zaklatták őt és csak önvédelemből használta a sprayt.

A tanárnőt őrizetbe vette a rendőrség, az ügyészek kezdeményezték az előzetes letartóztatását, a két gyereket pedig a tasnádi kórházba szállították. A Szatmár megyei tanfelügyelőségen belső eljárást indítottak, de azt máris közölték: felbontják a tanárnő munkaszerződését, ugyanis semmi sem jogosíthat fel arra egy pedagógust, hogy ilyen módon lépjen fel hatéves gyerekekkel szemben.

A nő nemrég került az iskolához helyettesítőként, miután sikeresen szerepelt a versenyvizsgán. Az alkalmazásakor rendelkezett orvosi igazolással arról, hogy munkaképes, de az eset után megvizsgálják azt is, hogyan szerezte meg a papírokat.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.