Gyümölcsöző üzlet
béel
2019. szeptember 12. csütörtök, 11:47
A fogyasztóvédelem óva int.

Ha ön esetleg azok közé tartozik, aki szeret a szupermarketek polcairól egzotikus gyümölcsöket vásárolni, akkor előfordulhat, hogy az egészségre kiemelten káros szokás rabja.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság elnöke, Horia Georgescu nem lacafacázik: kerek perec kimondta, hogy az érintett gyümölcsök rákot okozhatnak.

Nem magával a gyümölccsel van baj, hanem azzal a szerrel, amellyel a gombák ellen védik. 

Georgescu elmondta: egyelőre nem vonták vissza az üzletekből a veszélyes gyümölcsöket, erre ugyanis jelenleg nincs törvényes alap. Azonban azt szeretné, ha kidolgoznák a vonatkozó törvényeket, amelyek azt szabályoznák, milyen esetekben tüntethető el a polcokról a veszélyes anyagokkal kezelt gyümölcs.

Egyben a citrusfélék esetén máris kihelyeztetik a figyelmeztető feliratokat, amelyek arra figyelmeztetik a vásárlókat, hogy a gyümölcsöket imazalillal kezelték, ami nem alkalmas emberi fogyasztásra.

És hogy addig mit lehet tenni? Nos, kerülni kell a túl jól kinéző gyümölcsöt. És lehetőleg inkább frisset kell vásárolni.

 

 

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.