Gyümölcsöző üzlet
béel
2019. szeptember 12. csütörtök, 11:47
A fogyasztóvédelem óva int.

Ha ön esetleg azok közé tartozik, aki szeret a szupermarketek polcairól egzotikus gyümölcsöket vásárolni, akkor előfordulhat, hogy az egészségre kiemelten káros szokás rabja.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság elnöke, Horia Georgescu nem lacafacázik: kerek perec kimondta, hogy az érintett gyümölcsök rákot okozhatnak.

Nem magával a gyümölccsel van baj, hanem azzal a szerrel, amellyel a gombák ellen védik. 

Georgescu elmondta: egyelőre nem vonták vissza az üzletekből a veszélyes gyümölcsöket, erre ugyanis jelenleg nincs törvényes alap. Azonban azt szeretné, ha kidolgoznák a vonatkozó törvényeket, amelyek azt szabályoznák, milyen esetekben tüntethető el a polcokról a veszélyes anyagokkal kezelt gyümölcs.

Egyben a citrusfélék esetén máris kihelyeztetik a figyelmeztető feliratokat, amelyek arra figyelmeztetik a vásárlókat, hogy a gyümölcsöket imazalillal kezelték, ami nem alkalmas emberi fogyasztásra.

És hogy addig mit lehet tenni? Nos, kerülni kell a túl jól kinéző gyümölcsöt. És lehetőleg inkább frisset kell vásárolni.

 

 

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.