Nem árt az óvatosság!
MTímea
2019. szeptember 12. csütörtök, 10:41
Idén nyáron is több kiránduló volt kénytelen a hegyimentők segítségét kérni.

A Fehér megyei hegyimentők közbeavatkozására volt szükség, miután szerdáról csütörtökre virradóan három magyarországi turista – két férfi és egy nő – eltévedt a Székelykőn. A kirándulók letértek a turistaösvényről, így a sziklás hegycsúcs egy nehezen megközelíthető, balesetveszélyes részére tévedtek, ahonnan nem tudtak leereszkedni. Kimerült állapotban találtak rájuk a hegyimentők, majd a nagyenyedi kórházba szállították őket.

A 1 128 méter magas Székelykő kedvelt célpont mind a profi, mind az amatőr hegymászók körében, az utóbbiaknak egy jól jelzett turistaút segít eligazodni. Aki azonban erről letér, könnyen bajba kerülhet.

Idén májusban egy 50 éves magyarországi nő vesztette életét a hegycsúcson miután rosszul lett, a nyár folyamán pedig még két másik – szintén magyarországi – kiránduló is a hegyimentők segítségére szorult.

Megfelelő felszereléssel és egészségi állapottal, a jelzett ösvényen maradva nagyszerű élmény a Székelykő meghódítása, de soha nem árt a fokozott óvatosság. 

 

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.