Nem árt az óvatosság!
MTímea
2019. szeptember 12. csütörtök, 10:41
Idén nyáron is több kiránduló volt kénytelen a hegyimentők segítségét kérni.

A Fehér megyei hegyimentők közbeavatkozására volt szükség, miután szerdáról csütörtökre virradóan három magyarországi turista – két férfi és egy nő – eltévedt a Székelykőn. A kirándulók letértek a turistaösvényről, így a sziklás hegycsúcs egy nehezen megközelíthető, balesetveszélyes részére tévedtek, ahonnan nem tudtak leereszkedni. Kimerült állapotban találtak rájuk a hegyimentők, majd a nagyenyedi kórházba szállították őket.

A 1 128 méter magas Székelykő kedvelt célpont mind a profi, mind az amatőr hegymászók körében, az utóbbiaknak egy jól jelzett turistaút segít eligazodni. Aki azonban erről letér, könnyen bajba kerülhet.

Idén májusban egy 50 éves magyarországi nő vesztette életét a hegycsúcson miután rosszul lett, a nyár folyamán pedig még két másik – szintén magyarországi – kiránduló is a hegyimentők segítségére szorult.

Megfelelő felszereléssel és egészségi állapottal, a jelzett ösvényen maradva nagyszerű élmény a Székelykő meghódítása, de soha nem árt a fokozott óvatosság. 

 

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.