Fotó forrása: Székelyhon, Pinti Attila
napi medve
MTímea
2019. szeptember 11. szerda, 10:06
Ne kukoricázzunk a medvével, még ha ő úgy is döntött, hogy kukoricázna velünk!

Népszerű célpont Csíkpálfalva község a medvék körében: egy visszajáró fiatal példány mellett most egy kétbocsos anyamedve is felbukkant, aki annyira jól érzi magát, hogy beköltözött egy kukoricásba Csíkdelne határában. Immáron egy hónapja éldegél a medvecsalád a kukoricásban, viszonylagos harmóniában. Nappal is látni őket a helyszínen, a kukorica learatásáig várhatóan nem is hagyják el megszokott helyüket, írja a Székelyhon. A károkat leszámítva eddig nem sok gondot okoztak, azonban keddre virradóan egy lakóház udvarára is bemerészkedtek. A hatóságok a Ro-Alert rendszeren keresztül figyelmeztették a veszélyre a lakosokat.

A korábban felbukkanó fiatal nagyvadra egyébként sikerült kilövési engedélyt szerezni a  környezetvédelmi minisztériumtól, csakhogy az állat azóta nem jelentkezett a településen. Mindössze egyszer bukkant fel, és akkor is sietősen távozott, mire a hatóságok kiértek.

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.