elapróztuk
Edgár
2019. szeptember 11. szerda, 20:48
A többség szerint legalább háromezer lej kell havonta, hogy menjen ez a kis élet.

A romániaiak mintegy negyede jön(ne) ki havi kétezer lejből, vagy annál kevesebből, de a lakosság többsége szerint havi háromezer lejnél is több kell, hogy el lehessen evickélni egyik hónapról a másikra.

Az Országos Statisztikai Hivatal (INS) legújabb felmérése, olyan sosem hallott tényekre derít fényt, mint az, hogy falun kevesebb lóvé kell a megélhetésre, mint a városokban, de van azért értelmes része is.

Talán a legmeghökkentőbb részlet az, hogy 120 ezer olyan négytagú családot is megkérdeztek, akik saját bevallásuk szerint havi 750 lejből is kijönnek, bár gondolom elég ritkán kaviáros a gyerek szája, és a fajtiszta Rottweiler se nagyon rágcsálja össze a sarokba dobott Stradivarit (kaviár, Rottweiler és Stradivari híján).

Az már kevésbé meglepő, hogy a városi lakosság 75 százaléka szerint kétezer lejnél többre van szükség, hogy eltolják valahogy a biciklit, de közülük is a többség inkább a háromezer fölötti jövedelemre szavazna. (Mesélték nekem is, hogy drága a sör a városi kocsmákban.)

Szóval a lényeg, hogy kell a pénz lóvéra. 

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.