MÁKJUK VOLT
Szerző: Boros Miklós
2019. szeptember 10. kedd, 07:15
Egyre bonyolultabb körbeverések vannak az Európa-bajnoki-selejtezők E csoportjában.

Félóra jó foci kevés volt a magyar labdarúgó-válogatott számára, hogy története során először legyőzze Szlovákiát, amely a márciusi nagyszombati siker után Budapesten is nyerni tudott. Ez volt Marco Rossi első hazai veresége, az olasz edző eddig minden otthoni mérkőzését megnyerte  magyar szövetségi kapitányként. 

Az első félórában a magyarok kezdeményeztek és irányítottak, 57 százalékos labdabirtoklás mellett kilenc lövést is eleresztettek, de igazán tiszta helyzetük nem volt. Lovrencsics Gergő sérülése az első félóra végén volt a fordulópont, a magyar jobbhátvéd kiválása után feljöttek a szlovákok, és Robert Mak góljával meg is szerezték a vezetést, miután a spanyol Roberto de Palomar partjelző nem látta, hogy a helyzet során Bozenik lesen volt. 

Szünet után Szoboszlai Dominik pazar szabadrúgásával gyorsan jött az egyenlítés, de szinte ugyanolyan gyorsan az újabb szlovák gól is, Bozenik lőtte ki 16 méterről, laposan  a bal alsó sarkot. A következő tíz percben Szalai és Dzsudzsák lövéseit védte Duvbravka, az utolsó félórában pedig a szlovákok jól őrizték a labdát és ezzel együtt az eredményt is. A lefújás után Baráth Botond még egy piros lapot is kireklamált magának Lahoz spanyol bírónál.

Mivel a csoport másik meccsén a vb-ezüstérmes horvátok is pontokat vesztettek Azerbajdzsánban, a csoport állása még bonyolultabb lett. A magyar válogatott legközelebb október 10-án, Splitben játszik Horvátország vendégeként. 

Európa-bajnoki selejtezők, E-csoport:
Magyarország–Szlovákia 1-2 (Szoboszlai 50., illetve Mak 40., Bozenik 56.)
Azerbajdzsán–Horvátország 1-1
Az állás: 1. Horvátország 10 pont, 2. Szlovákia 9, 3. Magyarország 9, 4.  Wales 6, 5. Azerbajdzsán 1. 
comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.