Ne nyomd úgy, mert kitörik a hegye!
Edgár
2019. szeptember 10. kedd, 20:12
A romániai átlagbér háromnegyedét is elkölthetik egy gimnazista diák szülei az iskolakezdés alkalmából.

Mert ugye kellenek az új füzetek, írószerek, tankönyvek, meg a szuperhősös vonalzó, de sokan a gyerek ruhatárát is felfrissítik a tanév elején.

Egy friss felmérés szerint egy óvodába készülő lurkó szülei átlagosan 1740 lejt vertek el a gyerek felszerelésére, míg egy gimnazista esetében ugyanez az összeg átlagosan 2650 lejre rúg, miközben az átlagbér jelenleg 3119 lej az országban.

A felmérés arra is rámutat, hogy 10 hazai tanulóból kilenc új ruhákat és új tanfelszereléseket kap az iskolai év elején.

Az elemi oktatásban részesülő gyerekek tankönyvei 570, míg a nagyobb diákokéi 980 lejbe kerülnek átlagosan. És akkor még hátra van a házi tanulósarok kialakítása, a fitneszlabda és… a határ a csillagos ég.

Szóval nem olcsó a közoktatás, még szerencse, hogy ingyen van. 

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.