Omagiu
gycsaba
2019. szeptember 10. kedd, 16:44
Kicsit túltolta a hálálkodást egy máramarosi polgármester.

2018 januárjáig a Szociáldemokrata Párt (PSD) fejesein kívül senki nem tudta, hogy ki is az a Viorica Dăncilă, akiből egyik napról a másikra miniszterelnököt kreáltak és azóta is szárnyal a karrierje: a kormánypárt elnökévé választották, államfői babérokra tör és mára azt is megérte, hogy hálából felvésték a nevét egy emléktáblára.

Csupán azért, mert egy 70 éve épült iskolát végre sikerült felújítani, természetesen közpénzből. A hálaakció Vasile Țiplea, Dragomérfalva polgármester ötlete volt, aki a hétfői iskolakezdés alkalmával leplezte le a káprázatosan kivitelezett emléktáblát a helyi Liviu Rebreanu Gimnáziumnak helyet adó épület falán.

„Isten kegyelméből, 2017-2019. között felújítottuk az iskolát Románia kormányának segítségével, Viorica Dăncilă miniszterelnöksége alatt” – írja többek közt az emléktáblán, melyre a megyei tanácselnök neve is rákerült.

Gabriel Zetea egyébként semmi kivetnivalót nem lát a gesztusban, de azt azért elmondta, kizárólag a polgármester magánakciójáról van szó, aki még csak nem is PSD-tag, tehát szó sincs kampányfogásról. Persze.

Azt azért megígérte, hogy az emléktábla lekerül az iskola oldaláról és egy „semlegesebb” helyszínt találnak neki.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.