Omagiu
gycsaba
2019. szeptember 10. kedd, 16:44
Kicsit túltolta a hálálkodást egy máramarosi polgármester.

2018 januárjáig a Szociáldemokrata Párt (PSD) fejesein kívül senki nem tudta, hogy ki is az a Viorica Dăncilă, akiből egyik napról a másikra miniszterelnököt kreáltak és azóta is szárnyal a karrierje: a kormánypárt elnökévé választották, államfői babérokra tör és mára azt is megérte, hogy hálából felvésték a nevét egy emléktáblára.

Csupán azért, mert egy 70 éve épült iskolát végre sikerült felújítani, természetesen közpénzből. A hálaakció Vasile Țiplea, Dragomérfalva polgármester ötlete volt, aki a hétfői iskolakezdés alkalmával leplezte le a káprázatosan kivitelezett emléktáblát a helyi Liviu Rebreanu Gimnáziumnak helyet adó épület falán.

„Isten kegyelméből, 2017-2019. között felújítottuk az iskolát Románia kormányának segítségével, Viorica Dăncilă miniszterelnöksége alatt” – írja többek közt az emléktáblán, melyre a megyei tanácselnök neve is rákerült.

Gabriel Zetea egyébként semmi kivetnivalót nem lát a gesztusban, de azt azért elmondta, kizárólag a polgármester magánakciójáról van szó, aki még csak nem is PSD-tag, tehát szó sincs kampányfogásról. Persze.

Azt azért megígérte, hogy az emléktábla lekerül az iskola oldaláról és egy „semlegesebb” helyszínt találnak neki.

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.