Lobogós helyezés
béel
2019. szeptember 9. hétfő, 13:25
Elon Musk néha rácsodálkozik dolgokra.

Elon Musk dél-afrikai származású amerikai üzletembernek bokros teendői mellett a jelek szerint azért jut ideje lazább dolgokkal is foglalkozni az önjáró autók vagy az űrjárművek fejlesztésén kívül: most éppen Románia zászlaja kapcsán adott hangot döbbenetének.

Pontosabban arról írt meglepett hangvételű Twitter-üzenetet, hogy Románia zászlaja a megszólalásig hasonlít az afrikai Csád nemzeti lobogójához.

Musk ezt a következő megjegyzéssel kommentálta:

Miért nem esik több szó erről?!

Nem tudni, hogyan tűnt fel neki a hasonlóság – talán ő maga is rajongója az Agymenők Sheldon Coopere Móka és zászlók című műsorának – , minden esetre a hasonlóság valóban szembetűnő.

 

 

A román zászló ugyanakkor régebbi: még 1861-ben fogadták el a kék-sárga-piros trikolórt szimbólumként, míg Csád 1959-ben, miután elnyerte a függetlenségét Franciaországtól. 

Eredetileg a zöld-sárga-piros színeket választotta volna, de kiderült, hogy azokat Mali már „lefoglalta”, így végül a zöldet kékre cserélték.

Így viszont Románia zászlajához hasonlít kísértetiesen a nemzeti jelképük.

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.