cultură de bun venit
Szerző: Főtér.ro
2019. szeptember 9. hétfő, 17:09
Erre az alkotmányos cikkelyre hivatkozva tett feljelentést a kormány ellen az EMNP.

Ilyen sem volt még: az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke, Csomortányi István bejelentette, pártja büntető feljelentést tesz a főügyésznél a kormány ellen, amely „Románia alkotmányát megszegve Észak-Afrikából érkező migránsokat kíván befogadni”.

„Azt persze

senki nem gondolhatja komolyan, hogy ez az ország bármilyen bevándorló számára célország lehetne

– jegyezte meg a pártelnök –, de az világos, hogy ezzel Románia homlokegyenest szembe megy az összeurópai érdekkel és a visegrádi négyek közös, migrációs politikájával”.

Az EMNP vezetője szerint

Bukarestnek semmiféle erkölcsi felhatalmazása nincs a migráció ügyében véleményt formálni,

hiszen Románia az az ország, mely az európai migrációs probléma egyik legfőbb forrása, az elmúlt évtizedekben 800 ezer némettől, 400 ezer zsidótól, legalább ugyanennyi magyartól és több millió romántól szabadult meg.

Egyébként Románia alkotmánya volt az első, mely 1991-ben világosan rögzítette, hogy az ország területére tilos idegen népességeket telepíteni. 

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.