adásvétel
béel
2019. szeptember 6. péntek, 12:13
Fogához verte a garast a vevő.

Olcsón akart gyerekhez jutni egy Kolozs megyei férfi: mindösszesen 15 ezer lejt kínált egy fiatal kismamának a csecsemőért. Aki a jelek szerint nem kevesellte az árat, mert bele is ment a bizniszbe.

Az ügy még júliusban kezdődött: július 20-án 20 éves, Szilágy megyei kismama egészséges csecsemőnek adott életet a Kolozs megyei Bánffyhunyad kórházában.

Az 54 éves férfi ezt követően kereste fel, mondván: szívesen megvenné az újszülöttet. Vételárként 15 ezer lejt ajánlott fel, több részletben: először a születési anyakönyvi kivonat kiállításakor adott volna ezer eurót, majd a pénz többi részét a gyerek első születésnapján.

Az üzletet nyélbe is ütötték, a tranzakciót pedig úgy próbálták meg álcázni, hogy az anyakönyvvezető előtt mindketten azt nyilatkozták: a férfi a gyerek biológiai apja. 

Az anyakönyvi kivonat megszerzése utána  férfi 2100 lejt fizetett a nőnek.

A történet azonban nem itt ért véget: a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) pénteken közölte, hogy az ügylet a tudomására jutott, így csütörtökön mindkettejüket őrizetbe vette, és a 30 napos előzetes letartóztatásukat javasolja gyerekkereskedelem, hamis nyilatkozattétel és okirat-hamisításra való felbujtás miatt.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.