Szolgálnak és vétenek
MTímea
2019. szeptember 4. szerda, 13:27
Elmérgesedett a viszony a rendőrök között.

Elviekben mind a helyi, mind a közlekedési rendőrségnek az a dolga, hogy betartassa a törvényeket és kiszűrje a szabálysértéseket a közutakon. Ehhez képest Szatmárnémetiben újabban azzal vannak elfoglalva, hogy egymással hadakozzanak. Az egész onnan indult, hogy a megyei rendőrség épülete előtt rendszeresen szabálytalanul parkolnak a járőrök, amiért a helyi rendőrség elkezdett büntetéseket osztogatni. Válaszlépésként a közlekedési rendőrök is akcióba lendültek, és szerda délelőtt célba vették a helyi rendőrség székhelye előtt parkoló gépjárműveket, okot keresve a büntetésekre.

A példátlanul elmérgesedett viszony kapcsán Kereskényi Gábor polgármester a Portal SM hírportálnak nehezményezte, hogy amikor az útlezárások miatt segítséget kértek a megyei rendőrségtől a forgalomirányításban, azt a választ kapták, hogy a rendőrhiány ezt nem teszi lehetővé. Ennek ellenkezőjéről tanúskodik a szerda reggeli akció, amikor nem okozott problémát járőröket küldeni a helyi rendőrség előtti ellenőrzésekhez, jegyezte meg az elöljáró, aki reményét fejezte ki, hogy a két rendőrség jobban együtt fog tudni működni. Elvégre ezt követeli meg a közösség szolgálata is.

Az viszont tény: jó volna, ha végre megtanulnák a rendőrök is – függetlenül attól, hogy melyik szervhez tartoznak –, hogy a törvények rájuk is ugyanúgy vonatkoznak, mint minden más állampolgárra ebben az országban.

comments powered by Disqus
Az elszigetelt falvak lakóinak sokrétű szolgáltatást igyekeznek nyújtani civil kezdeményezésből.
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A rettenet színháza mögött ott a gyógyítás, az átok mellett az áldás. A téma azért is aktuális, mert az ördögűzésnek napjainkban igazi reneszánsza van.
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.
Knónikus nemtörődömségben szenved szinte minden mioritikus vízió.
Emberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítják. Ismét.
A fiatal építészeknek sikerült maguk mellé állítani pár tehetősebb vállalkozót, és az önkormányzattal is megegyeztek.
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.