arculatváltás
Edgár
2019. augusztus 23. péntek, 18:19
Csaknem egy évre lezárják felújítás miatt a forgalmas Dózsa György utcát és több kisebbet a kincses város szívében.

Ön kolozsvári, és jó napja volt? A tervek szerint a város szívében lévő Dózsa György (Regele Ferdinand), Szappany (Tipografiei), Bocskai (Sextil Puşcariu) és Kornis (Emile Zola) utcákat is lezárják az autós forgalom előtt egy nagyszabású átépítés keretében.

A munkálatok elvileg 11 hónapig tartanak majd, ám ezt a határidőt szükség esetén megtoldhatják még fél évvel. Emil Boc polgármester bejelentette: a munkálatokra kiírt pályázatot a Diferit nevű cég nyerte meg, és összesen mintegy 3,2 millió euróba fog kerülni.

Az átépítés, amelynek során a belváros arculata jelentősen megváltozik majd már a jövő héten, augusztus 26-án elkezdődik.

Igen, az iskolakezdés előtt. És igen, ez nagyjából a teljes belvárosi forgalmat megbénítja majd jó hosszú időre. Az illetékesek most azon tanakodnak, hogyan lehetne úgy elterelni a forgalmat az érintett útszakaszokról, hogy az autóvezetők idegességükben ne essenek egymásnak mint egy B kategóriás zombifilmben.

Még mindig jó napja van?

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.