Új seprű
Jean St'Ay
2019. augusztus 22. csütörtök, 14:06
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.

Az egész egy kinevezéssel kezdődött: nemrég Viorica Dăncilă miniszterelnök asszony beültetett egy bizonyos Miron-Horia Constantinescu nevű urat az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság igazgatói székébe. Az úrról annyit még, hogy a híres-hírhedt Miron Constantinescu unokája, aki elég sokat tett a romániai kommunista diktatúra felvirágoztatásáért, továbbá keményen lecsapott minden elhajlásra azokban a hivatalokban, ahol megfordult.

Nos, ennyiben hasonlít az unoka a nagypapára. A vadiúj főnök szintén keményen lecsapott… a munkahelyi viseletre. Márpedig az ő hivatalában nem lesz divatozás, flancolás, mindenki szépen, decensen öltözik. Pont. A szabályokat le is írta, körbe is küldte. Tessék:

Nőkre vonatkozó szabályok:

- egész alakos ruha viselése megengedett, de: ne legyen rajta semmiféle hasítás, cipzár (???), túlzott mintázat, legyen az a ruha klasszikus, decens. Amit még szabad viselni: kétrészes kosztüm, szoknyával vagy nadrággal. A szoknya térden felül véget érhet, de csak éppen, értsd alig, esetleg közvetlenül (nem értjük, miért nem pontos milliméterekben adta meg a limitet az igazgató úr, ilyen homályos és félreérthető kifejezések helyett), mert ez a decens határvonal.

- inget, blúzt viselhetnek a hölgyek, dekoltázs viszont nuku, sallang, flitter szintén szóba se jöhet, Ja, és a legfontosabb: mondjanak szépen búcsút a testhez simuló öltözéktől. Pont.

- ami az ékszereket illeti, igazgató úr nem száműzi őket teljesen a nőnemű munkatársak kelléktárából, viszont tilos túl sokat, túl extravagánsakat, túl kirívóakat vagy kihívóakat viselni.

- A smink csak diszkrét lehet (saját tapasztalatunkból kiindulva ez az, ami egyes hivatali hölgyeknek a leginkább fájni fog), semmi harci arcfestés, és persze a hajnak is rendezettnek, decensnek kell lennie.

Na de nincs vége, jönnek a férfiak:

- az ing: hosszú ujjú, egyszerű, klasszikus, fehér, kék, drapp, sötétkék, fekete.

- a nadrág: semleges, egyenes szárú, semmi hasítás, cipzár, minta.

- a cipő: semleges, mindenféle sportcipő és szandál tilos.

- szegény férfiak a jegygyűrűn kívül (már ha van) semmiféle ékszert vagy egyéb kiegészítőt nem viselhetnek.

- lumberszexuálisok sem dolgozhatnak a fogyasztóvédelemnél: tilos ugyanis a hosszú haj meg a hosszú szakáll.

Ami még tilos:

- rövidnadrág, lábra feszülő nadrág, kalap, sapka (ki a franc visel kalapot a munkahelyen?).

- kigombolt vagy a nadrágból kiengedett ing.

- bármely bandázásra utaló, sértő, vulgáris, rasszista, szexista, obszcén feliratos ruházati cikk. Ja, groteszk teremtményeket sem lehet viselni a ruhán. Viszlát, Eddie!

- szakadt, koszos, kopott ruházat (ez történetesen szabály nélkül is normális dolog).

Őszintén reméljük, hogy az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság teljesítménye ugrásszerűen javul a a drákói intézkedések következtében. Például Kovászna megyében.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.