fotó: Riti József Attila
Csehül állnak
Szerző: Boros Miklós
2019. augusztus 21. szerda, 10:08
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.

Telt ház volt és Bajnokok Ligája himnusz szólt kedd este a fellegvári stadionban, pedig ez még csak a csoportkör előszobája. Innen kellene belépni a CFR csapatának Európa igazán ütős és gazdag focicsapatai közé, ám az első kopogtatásnál a cseh bajnok Slavia elég hangosan becsapta az ajtót a kolozsvári focisták előtt.

Nagyjából három perc alatt kiderült, hogy a Slavia sokkal jobb csapat a CFR korábbi ellenfeleinél, az Asztanánál és a Maccabi Tel-Avivnál, és sokkal technikásabb az előző fordulóban bravúrral kiejtett Celticnél. És a szurkolóik is sokkal hangosabbak.

A tavasszal az Európa Ligában a legjobb nyolcig jutó prágai csapat a CFR legnagyobb erősségét, a mérkőzések agresszív kontrollálását zúzta szét pillanatok alatt. Az első félidő 62 százalékában a cseheknél volt a labda, többnyire a hazai kapu környékén, amelyet tízszer is célba vettek a vendégek. Hogy ebből csak egy lett gól, az is elég szerencsés körülmények között, az a pontosságon múlott. Lukás Masopust átlövésénél a két csapat szinte összes játékosa takarta Aralauskis kapust, lest pedig hiába reklamáltak a hazaiak.

Feladni viszont nem adták fel, szünet után a csereként beállt Mario Rondón lőtt kapufát, majd az elmúlt másfél hónapban bombaformában játszó Omrani harcolt ki egy 11-est, hogy aztán pocsékul lője. Kolár kapus könnyedén védett, a CFR-nek pedig két gólos prágai siker kéne jövő szerdán a továbbjutáshoz. ha mégse jönne össze, akkor is lesz még hat nemzetközi csoportmeccse idén ősszel a vasutascsapatnak, csak éppen egy szinttel lejjebb, az Európa Ligában.

Bajnokok Ligája, play-off, első mérkőzés:
Kolozsvári CFR–Slavia Prága 0-1
Gólszerző: Masopust (28.)
comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.