útvesztő
gycsaba
2019. augusztus 20. kedd, 18:00
A hanyagság, ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.

Nem fogyunk ki a romániai autópálya-építésekhez kötődő megmagyarázhatatlan történetekből. A legfrissebbre (ismét) a Pro Infrastructura Egyesület hívta fel a figyelmet: az észak-erdélyi sztráda egyik szakasza – a vidrátszegi repülőtér és a Marosvásárhely dél-nyugata bejárata közötti 4,5 kilométeres szakasz – egyhamar biztosan nem fog megépülni, az építkezési engedély ugyanis…lejárt.

A 2017-ben kiállított dokumentumban egyébként rögzítették, hogy a munkálatokat két éven belül el kell kezdeni, máskülönben az engedély érvényét veszti. Emiatt most a teljes engedélyezési procedúrát újra kell kezdeni, ami azt jelenti, hogy az érdemi munka biztosan nem fog elkezdődni a közeljövőben.

Arról nem is beszélve, hogy a sztrádaszakasz megépítésére jelentkező cégek ajánlatai is lejártak, ezért újabb licitet kell kiírni.

Gratulálunk, de tényleg!  

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.