Jandarmeria Maramureș/Facebook
szolgálnak és védenek
Edgár
2019. augusztus 18. vasárnap, 17:26
A turisták komolyabb sérülés nélkül megúszták a kalandot.

A hegyi csendőrök és a hegyimentők siettek négy kiránduló segítségére, akik vasárnap tévedtek el a Radnai-havasok Máramaros megyei részén, közel a nemzeti parkhoz. A segítséget kérő csoportot – három nő és egy férfi, 46–56 év között – a borsai csendőrök és hegyimentők a Bukuly-tavak közelében találták meg, majd biztonságban Borsára szállították őket.

Radu Nicolae, a Maros Megyei Csendőr-felügyelőség szóvivője szerint a mentőalakulat három órán át kereste az segélykérés után a bajba jutott turistákat. A mentőakciót nehezítette, hogy a szakembereknek balesetveszélyes területet kellett átkutatniuk, ráadásul a telefonos kapcsolatot is nehéz volt tartani a gyenge térerő miatt.

A bajba jutott turisták az ijedtséget és fáradtságot leszámítva komolyabb sérülések nélkül megúszták a dolgot, a mentőalakulat embereinek nem kellett elsősegélyt nyújtaniuk.

A szóvivő felhívta a hegyi túrák szerelmeseinek figyelmét arra, legyenek körültekintőek, csak megfelelő felszereléssel induljanak neki a nagy kalandnak, és ne vágjanak neki olyan utaknak, amelyeket nem ismernek.

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.