Friends will be friends?
Szerző: Főtér.ro
2019. augusztus 16. péntek, 20:22
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.

Minden jel arra mutat, hogy a kormánykoalíció szétesőben van, a PSD épp veszíti el a parlamenti többségét, ezért a nagyobbik kormánypártnak ismét szüksége van új (bocsánat: régi) barátokra.

És hamarosan bekövetkezik az, amit mindenki sejtett: Dănciláék ismét tárgyalni fognak Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel a kormány parlamenti támogatásáról. Ezt maga a miniszterelnök-pártelnök jelentette ki Iaşiban, újságírói kérdésre válaszolva.

„Beszélni fogok Kelemen Hunorral is – így a PSD-vezérasszony –, szerintem az a normális, hogy minden politikai vezetővel beszéljek. Ezek a dolgok így működnek: amikor konszenzusra törekszel, mindenkivel tárgyalni akarsz, aki elfogadja a párbeszédet”.

Kíváncsian várjuk az RMDSZ reakcióját.  

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.