Szeget szeggel
Edgár
2019. augusztus 16. péntek, 15:57
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.

Iustitiát, az igazságszolgáltatás és az erkölcsi tartás római istennőjét általában bekötött szemmel ábrázolták az egyetemes művészettörténetben. Egy Fehér megyei eset most azt is megmutatta, miért.

Egy 64 éves férfit két év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek,

mert feltört egy tejautomatát Marosújváron.

A nagyenyedi bíróság azzal támasztotta alá a döntést, hogy a férfi „visszaeső bűnöző”, hiszen

egy nap leforgása alatt kétszer is kifosztotta a „vastehenet”!

A notórius gonosztevőnek természetesen nem a tejre fájt a foga, hanem az automatában lévő készpénzre: összesen 870 lejt zsákmányolt a két ördögi bűntény során.

A gyanútlan tejautomatát nagyon megviselte az eset, de sajtóértesülések szerint már jobban van.

A hatályos törvények értelmében egyébként a férfi által elkövetett bűncselekmény minimum nyolc hónapnyi börtönbüntetést von maga után, Iustitia (a bekötött szemű csaj) Fehér megyei képviselői azonban azt a súlyosbító körülményt is figyelembe vették, hogy a 64 éves férfi zsinórban kétszer is elkövette ugyanazt a vétséget, így egyből két évre nőtt a büntetés időtartama.

Összehasonlításképpen ártatlanul jegyeznénk meg, hogy Liviu Dragnea volt PSD-elnök mindössze 3 és fél év letöltendőt kapott azokért a korrupciós ügyekért, amelyek jóval nagyobb anyagi kárt okoztak, mint a Fehér megyei nyugdíjas magánakciója, mely utóbbi aligha a nyerészkedés, mint inkább a megélhetési bűnözés kategóriába illeszkedik.

Iustitia, nyisd ki a szemed, nyisd ki végre a szemedet!!!

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.