Fotó: Google Map
Beteg egészségügy
MTímea
2019. augusztus 16. péntek, 11:37
Huszonnégy beteget kellett kimenekíteni, közülük hárman égési sérüléseket szenvedtek.

Három beteg és két kórházi alkalmazott került a nagyváradi sürgősségire csütörtökről péntekre virradóan miután tűz ütött ki az Kórház utcai ideggyógyászati intézetben, a 3-as pavilon egyik kórtermében. A jelek szerint az egyik páciens okozhatta a tüzet, aki rágyújtott a kórteremben, holott a szabályzatok ezt szigorúan tiltják.

Az ügyeletet teljesítő alkalmazottak közbeavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt át a többi kórteremre, de a négy ott tartózkodó beteg közül hármat átszállítottak a megyei kórház sürgősségi részlegére. A betegek evakuálását intéző asszisztens és felvigyázó szintén kórházba került. Két beteg másod- és harmadfokú égési sérülést szenvedett, őket továbbra is a kórházban kezelik.

A kórház belső vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogyan keletkezhetett a tűz és miként végezte el az evakuálást a személyzet.

A pszichiátrián köztudottan rosszak a körülmények, szóba került az épület modernizálásának lehetősége, de egyelőre egyetlen cég sem jelentkezett a meghirdetett kiírásra.

A tűzoltóság közleménye szerint három tűzoltóautó és egy mentő érkezett a helyszínre, a tüzet pedig tíz percen belül eloltották. Két ágymatrac és egy éjjeli szekrény semmisült meg a tűzben.

comments powered by Disqus
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.