Fotó: Veres Nándor/Székelyhon
Tanulj, tinó!
Szerző: Főtér.ro
2019. augusztus 15. csütörtök, 12:15
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.

Alig csengtek le a nyári vizsgaidőszak körüli botrányok, az oktatási minisztérium máris tett arról, hogy legyen min csámcsogni a következő napokban is.

A szaktárca asztalán van ugyanis egy határozat-tervezet, melynek értelmében kötelezővé tennék a szakiskolát azoknak a diákoknak, akik a képességvizsgán nem érik el az 5-ös átlagot. Ők nem is vehetnek részt a líceumi helyosztón.

A határozatot – mint kiderült – a következő tanévtől élesítenék be, s míg a tanügyi szakszervezetek támogatják az elképzelést, az ország legnagyobb diákszervezetei egyenesen hülyeségnek tartják.

Andrei-Mihai Tănase, az ország egyik legnagyobb diákszövetségének az elnöke szerint a határozat még inkább megbélyegezné a szakiskolákat, melyek így is a rossz tanulók tanintézeteiként élnek a köztudatban, ezt a mentalitást hangsúlyozza ez az új intézkedés is.

A végső döntést egyébként az oktatásügyi minisztérium fogja meghozni a kérdésben.  

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.