Illusztráció | Fotó: Pixabay
szabadlábon
MTímea
2019. augusztus 15. csütörtök, 18:25
Egy napot késett az előzetes letartóztatás meghosszabbítását kérő beadvánnyal, meg is lett az eredménye.

Két veszélyes erőszaktevő kerülhetett szabadlábra Bihar megyében, miután az ügyükben eljáró ügyész egy nappal később nyújtotta be az előzetes letartóztatásuk meghosszabbítására vonatkozó kérvényt a bíróságra. A két magyarcsékei (Ceica) gyanúsított, a 22 éves Adrian Copil és a 19 éves Vasile Ţiplea ellen azért indult eljárás, mert megerőszakoltak két nőt a saját otthonukban.

Április elején Hollószegen (Corbeşti) törtek be egy 45 éves nő lakásába, akit megerőszakolták. Hasonló forgatókönyv szerint jártak el június 6-án éjszaka, Alsótopán (Topa de Jos), ahol egy 33 éves nő és élettársa otthonába törtek be az elkövetők. A férfit megverték, majd végignézették vele, ahogy megerőszakolják a barátnőjét. A belényesi rendőrök egy hét után kapták el és helyezték előzetes letartóztatásba őket.

A múlt hónap folyamán az ügyészek kérték az előzetes letartóztatás meghosszabbítását, csakhogy mivel egy napot késtek a beadvánnyal, a bíró úgy döntött, hogy nem fogadja el, és szabadlábra helyezi a két veszélyes bűnözőt. Ellenük jelenleg hatósági felügyelet lépett érvénybe, de az aligha gátolhatja meg őket abban, hogy újabb erőszakot kövessenek el, ha úgy tartja kedvük...

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.