Úgy tűnik, mintha nem ismernék egymást? | Fotó forrása: g4media.ro
Korrupció ad absurdum
MTímea
2019. augusztus 15. csütörtök, 16:26
Viorica Dăncilă tanácsadója vagy hazudik, vagy takargatnivalója van. Vagy mindkettő.

Nehogy azt higgyük, Dragnea lecsukása után Viorica Dăncilă kormányfő, a PSD új elnöke megtisztította a környezetét azoktól, akik esetében felmerül a korrupció gyanúja. A miniszterelnök egyik tanácsadója, a nemrég államtanácsossá kinevezett Radu Antohe kapcsán mindjárt két tisztázatlan kérdés is adódik, és nem úgy tűnik, mintha képes lenne őszintén válaszolni ezekre.

Az önéletrajza szerint korábban egy olyan gazdaegyesület alkalmazottja volt, melynek elnökét azzal gyanúsítja az ügyészség, hogy 700 ezer euró agrártámogatást nyúlt le. Az egyesületről azt feltételezik, hogy hosszú időn keresztül komoly pénzeket hívott le fiatal gazdák támogatására, csakhogy az összegek nagy részét soha nem juttatta el a kedvezményezetteknek. Antohe tagadja, hogy bármi köze lett volna az egyesülethez, és azt állítja, csak néhány, az egyesület által szervezett eseményen vett részt. Sőt, azt is mondta, hogy csak futólag ismeri az egyesület volt elnökét, még ha egy megyéből származnak is.

Nos, a tisztázatlan kérdés egyike az, hogy az új államtanácsos úr miért írt valótlanságot az önéletrajzában. A másik kérdés pedig az, hogy ha valóban nem ismeri az egyesület tevékenységét és a korrupcióval gyanúsított volt elnökét, miért szerepel több fotón is vele együtt.

Nem mintha sokat számítana – hiszen mások sokkal nagyobb funkciókat töltöttek már be a korrupciógyanú árnyékában –, de hát egy olyan államtanácsosról van szó, aki évek óta vígan él abból, hogy a PSD különböző állami tisztségekkel tiszteli meg...

comments powered by Disqus
Könnyedén, ha az ember olyan cinikus és érzéketlen, mint a román kormány.
Egy infúzióállvánnyal. További kilenc személy megsérült.
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.