Úgy tűnik, mintha nem ismernék egymást? | Fotó forrása: g4media.ro
Korrupció ad absurdum
MTímea
2019. augusztus 15. csütörtök, 16:26
Viorica Dăncilă tanácsadója vagy hazudik, vagy takargatnivalója van. Vagy mindkettő.

Nehogy azt higgyük, Dragnea lecsukása után Viorica Dăncilă kormányfő, a PSD új elnöke megtisztította a környezetét azoktól, akik esetében felmerül a korrupció gyanúja. A miniszterelnök egyik tanácsadója, a nemrég államtanácsossá kinevezett Radu Antohe kapcsán mindjárt két tisztázatlan kérdés is adódik, és nem úgy tűnik, mintha képes lenne őszintén válaszolni ezekre.

Az önéletrajza szerint korábban egy olyan gazdaegyesület alkalmazottja volt, melynek elnökét azzal gyanúsítja az ügyészség, hogy 700 ezer euró agrártámogatást nyúlt le. Az egyesületről azt feltételezik, hogy hosszú időn keresztül komoly pénzeket hívott le fiatal gazdák támogatására, csakhogy az összegek nagy részét soha nem juttatta el a kedvezményezetteknek. Antohe tagadja, hogy bármi köze lett volna az egyesülethez, és azt állítja, csak néhány, az egyesület által szervezett eseményen vett részt. Sőt, azt is mondta, hogy csak futólag ismeri az egyesület volt elnökét, még ha egy megyéből származnak is.

Nos, a tisztázatlan kérdés egyike az, hogy az új államtanácsos úr miért írt valótlanságot az önéletrajzában. A másik kérdés pedig az, hogy ha valóban nem ismeri az egyesület tevékenységét és a korrupcióval gyanúsított volt elnökét, miért szerepel több fotón is vele együtt.

Nem mintha sokat számítana – hiszen mások sokkal nagyobb funkciókat töltöttek már be a korrupciógyanú árnyékában –, de hát egy olyan államtanácsosról van szó, aki évek óta vígan él abból, hogy a PSD különböző állami tisztségekkel tiszteli meg...

comments powered by Disqus
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.