EURÓPA VISSZAVÁR
Szerző: Boros Miklós
2019. augusztus 14. szerda, 06:25
Fordulatos és gólzáporos meccsen jutott tovább a kolozsvári csapat Glasgow-ban a Bajnokok Ligája selejtezőiben.

Az Asztana és a Maccabi Tel-Aviv után a skót bajnok Celticet is kiejtette a román bajnok, pedig a hazai 1-1-es döntetlen és a Celtic Park 60 ezer szurkolója pokoli visszavágót ígért. Az is lett, a hétgólos találkozón felváltva járta meg a mennyet és a poklot a két csapat, hogy végül a CFR örülhessen. Amely immár másodszor nyert meccset Britanniában, hiszen 2012 decemberében, eddigi utolsó Bajnokok Ligája csoportkörös szereplésekor az Old Traffordon is nyerni tudott 1-0-ra a Manchester United ellen.

Pedig a küzdelmes, kiegyensúlyozott, de helyzetekben nem túl gazdag első félidő nem jelezte előre a drámát. Ciprian Deac fejesgóljával a CFR megszerezte a vezetést, és távol tudta tartani kapujától a skótokat, akik viszont a szünet utáni perceket nyomták meg, és fordítottak 2-1-re. Fél óra volt még hátra ekkor, és jött egy olyan focidráma, amelyhez általában a Liverpool meccsein szokott az átlagos szurkoló.

A skót csapatkapitány megajándékozta egy 11-essel a CFR-t, amit Bilel Omrani be is lőtt a 74. percben, de másfél perc múlva már megint a Celtic vezetett. Kőkemény négy percig, mert jött újra Omrani, és felvarrta a léc alá a kapusról kipattanó labdát – a több idegenben lőtt góllal már ekkor továbbjutásra állt a kolozsvári gárda. Amely ekkor már sokkal jobban is védekezett, majd a hetedik ráadáspercben George Ţucudean egy laza emeléssel a kegyelemdöfést is bevitte a Celticnek.    

A BL play-off körében a cseh bajnok Slavia Prága ellen játszik a CFR, a jövő héten hazai pályán, egy héttel később idegenben. A párharc győztese a Bajnokok Ligája, a vesztes pedig az Európa Liga csoportkörébe jut.  

Bajnokok Ligája, harmadik selejtezőkör, visszavágó: 
Celtic Glasgow–Kolozsvári CFR 3-4
Gólszerzők: Forrest (51.), Edouard (61.), Christie (76.), illetve Deac (27.), Omrani (74., 80. – az elsőt 11-esből), Ţucudean (90+7.)
Továbbjutott a CFR 5-4-es összesítéssel. 
comments powered by Disqus
Egy infúzióállvánnyal. További kilenc személy megsérült.
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.