Szerecsenmosdatás
Edgár
2019. augusztus 14. szerda, 19:14
Teodorovici szerint börtönbüntetését töltő volt főnöke egy csintalan gyerek, aki eltört egy tányért.

„Csintalan gyerekhez” hasonlította a korrupciós ügyei miatt börtönbüntetését töltő Liviu Dragneát párttársa, Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, egyúttal arról is biztosította, hogy „a család nem fogja kitagadni”.

(Ugye mindenki látta A Keresztapát? Ja, szerintem is jól játszott benne Al Pacino. Csak úgy eszembe jutott.) 

A Szociáldemokrata Párt (PSD) frissen megválasztott ügyvezető elnöke emlékeztetett: már a tévében is elmondta, hogy nem voltak túl jó viszonyban Dragneával (értsd: utálta a srácot, mint a kukoricagölödint), de

„az övék volt minden jóval és rosszal együtt”.

„Ha egy gyerek összetör otthon egy tányért vagy egy kávéscsészét, kitagadod a családból? Nem; megszidod, elmagyarázod neki, mit csinált rosszul, hogy később ne hibázzon” – magyarázta el a méla választópolgároknak a nagyobbik kormánypárt egyik vezető politikusa, hogy közpénzt lopni jó.

A pénzügyminiszter szerint a PSD volt elnöke „rengeteg jót tett” a pártban,

így a történtek ellenére továbbra is „az övék”.

Mondjuk felőlem megtarthatják.

Persze a három év hat hónapos fegyházbüntetését töltő Dragnea korrupciós ügyeit ismerve nem a levesestányért a járólapra ejtő esetlen kisgyerek jut elsőre eszünkbe, hanem az az idegesítő, pattanásos kamasz, aki a családi kristálypohárszettel fallabdázik úgy, hogy a hegedűs nagyfater Stradivarija az ütő, miközben mutáló hangján azt rikácsolja teli torokból, hogy a Rolling Stones sokkal jobb zenekar, mint a Beatles.

Ha lenne egy ilyen gyerekem, már nem lenne.

Teodorovici egyúttal Claudiu Manda PSD-s európai parlamenti képviselőről is mondott pár kedves szót, akit frissen választottak meg a párt Dolj megyei elnökévé. „Claudiu a legvagányabb az Európai Parlamentből” – szögezte le ellentmondást nem tűrő hangon Teodorovici, majd zavaros fejtegetésbe kezdett arról, mekkora veszteség az országnak, hogy Claudiu nincs itt velünk, mégis hatalmas nyereség az országnak, hogy ott van.

Igen, a két tagmondat totálisan ellentmond egymásnak; még szerencse, hogy az ilyen nyilatkozatoktól nem nyílnak meg random féregjáratok az univerzumban, mert akkor már kétfejű kacsák lennénk egy húsevő kaktuszoktól hemzsegő messzi-messzi párhuzamos galaxisban, ahol Korda György-számok dubstep-remixe az állandó légköri zaj.

Szóval Claudiu jó gyerek azért. Jó, hogy ott van, mert tiszta kár, hogy nincs itt.

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?