hol a zsé?
gycsaba
2019. augusztus 13. kedd, 16:27
Precedensértékű ítéletet hozott a Kolozs megyei bíróság.

Valóságos csoda történt abban az országban, ahol a vadkárok utáni támogatás késve, vagy egyáltalán nem érkezik, ahol a veszélyes vadak kilövési engedélyére hónapokig kell várni: egy férfi és egy kiskorú erkölcsi kártérítést (!!!) kapnak a környezetvédelmi minisztériumtól egy medvetámadás miatt.

Mindkét eset 2015 augusztusában történt Kolozs megyében – Bálványosváralján, illetve Bátonyban –, s a panaszosok elmondása szerint csodával határos módon, sérülésekkel úszták meg a váratlan találkozást. Mindketten pert indítottak a környezetvédelmi minisztérium, a helyi halász-vadász egyesület, a megyei környezetvédelmi hatóság, illetve az erdővédelmi szolgálatot és a frissen meghozott alapfokú döntés értelmében 150 ezer lejes kártérítést kapnak az államtól.

A minisztérium „természetesen” azonnal fellebbezett.  

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.