krokodiluskönnyek
Edgár
2019. augusztus 13. kedd, 21:01
A miniszterelnök asszony kikéri magának.

Sértődötten fakadt ki egy craiovai sajtótájékoztatón Viorica Dăncilă, szerinte ő a legtöbbet támadott román miniszterelnök, és szerinte ez pusztán azért van így, mert nő.

Dăncilă logikája faék-egyszerűségű: zömében a férfi kollégák részéről jönnek a támadások, így egyértelmű, hogy ezek hátterében freudi elfojtások állhatnak. A primadonnáskodó miniszterelnök asszony kiemelte, nincs mit kezdenie a verbális agresszióval,

szerinte a román népet alapvetően amúgy sem ez jellemzi,

és a számlájára érkező beszólogatásokkal riválisai csak a saját politikai malmukra próbálják hajtani a szavazópolgárok patakjának vizét. (Nagyon kérem, ezt meg ne próbálják vizualizálni!)

Viorica Dăncilă értékes életvezetési tanácsot is adott az őt bírálóknak: előbb inkább nézzenek tükörbe, mielőtt ugyebár satöbbi.

A miniszterelnök kifakadása közben, feltehetően véletlenül, megfogalmazta a hazai politika kvintesszenciáját is:

egyesek puszta hatalomvágyból megfeledkeznek a jó modorról.

Dăncilă, akit Liviu Dragnea lesittelése után a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökévé is megválasztottak, azzal zárta gondolatait, hogy vissza kell térnünk a tisztelethez, mert a tisztelet jó.

Az alábbi nótát neki dedikáljuk:

 

comments powered by Disqus
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.