képünk illusztráció
aszfaltbetyárok
Edgár
2019. augusztus 12. hétfő, 16:18
Egy ilyen autót ugyanis biztosan körbeaszfaltoztak a bihari megyeszékhelyen.

Az, hogy a kelet-európai melósok nagyrészt alkohollal működnek, már mindenki tudja, anélkül neki se fognak egy komolyabb feladatnak. Csakhogy az alkohol jellegzetesen meggörbíti a teret, így az eredeti tervek és a végeredmény között olykor hajmeresztő különbségek vannak. Ezt nevezik a tudomány világában tejóédesistenem tartománynak, amelynek alakulását az alkohol-koefficiens és a jóvanazúgy-index szorzata határozza meg. Ezért van ferdén felrakva a falra a csempe (amíg le nem esik), fordítva bekötve az összes villanykapcsoló (mondjuk én már kimondottan szeretem, ha ráz egy picit), kajlán metszve minden köztéri fa, ezért billeg a csatornafedő, és ezért vág a kád szélén a díszítőburkolat.

Most pedig tekintsék meg ezt a nagyváradi utcaképet a Bihoreanul.ro honlapján. Semmi különös, ugye? Mindössze annyi történt, hogy a munkások, akik a vízvezeték-szerelés után gondoskodtak (volna) az útburkolat helyreállításán, egyszerűen körbeaszfaltoztak egy útban parkoló autót, ahelyett hogy a tulajdonos vagy a hatóságok közreműködésével elszállíttatták volna. Ez csak azért lehet probléma, mert az autók mobilisak, az utak viszont alapvetően nem, így elméletileg bekövetkezhet az az eset, hogy a jármű már messze jár, körvonalai azonban a melós kreativitásnak köszönhetően még mindig ezen a váradi utcácskán éktelenkednek majd. És elméletben az az eset is bekövetkezhet, hogy az elkövetők egyike kijózanodván arra sétálgat, és felmerül benne a kérdés: hát ezt melyik marha csinálta?

comments powered by Disqus
Egy infúzióállvánnyal. További kilenc személy megsérült.
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.