Art, ami árt
MTímea
2019. augusztus 12. hétfő, 20:30
Az eset a Maros megyei számvevőszék épületénél történt.

Négy fiatal vasárnapról hétfőre virradóan úgy gondolta, hogy a Maros megyei számvevőszéknél éli ki művészi ambícióit, és jól összemázolja az egyébként bekamerázott épület falát. Csakhogy a helyszín felügyeletével megbízott csendőr résen volt, és megpróbálta megakadályozni a graffitisek művészi akcióját, akik ettől agresszívvé váltak. Egyikőjük lábon rúgta, míg egy másik ütéseket mért az arcára nyílt sebet okozva a csendőr bal szeme alatt. A csoport végül eliszkolt a helyszínről a szomszédos tömbházak között.

A megsérült csendőr értesítette az egység diszpécserét, a helyszínre rövid időn belül járőrök érkeztek, de nem sikerült kézre keríteni a támadókat. A megsérült csendőr sebét egy mentős látta el.

Az ügyészek ismeretlen tettesek ellen testi sértés miatt indítottak eljárást, és mindent elkövetnek, hogy beazonosítsák őket.

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.