Képernyőmentés
Ilyenek volnánk?
MTímea
2019. augusztus 11. vasárnap, 16:33
Olyan promóvideót készített Kolozsvárról az önkormányzat, hogy ha külföldiek lennénk, rögtön csomagolni kezdenénk, hogy megnézzük magunknak.

Mindig megnézzük, ha új promóvideó készül akár Kolozsvárról, akár Erdélyről vagy Romániáról. Azért tartjuk ezeket érdekesnek, mert sokat elárul arról, hogyan akarjuk láttatni magunkat, épített örökségünket, természeti adottságainkat, hagyományainkat külföldön. A brand- és szlogenteremtés soha nem volt erőssége ennek az országnak, melynek bár minden adottsága megvan ahhoz, hogy megéljen a turizmusból, mindig hiányzik az ötlet, a kreativitás, a közhelyektől mentes, tiszta felütés. Ebből fakadóan gyakran a röhejesség szintjére süllyed egy-egy ilyen próbálkozás.

Ezek a gondolatok jutottak eszünkbe Kolozsvár új, angol nyelvű promóvideója kapcsán is, melyben Kolozsvárt a szívek és az agyak városaként jellemzik. Itt az emberek mindent szívből tesznek, korán kelnek, keményen dolgoznak és tanulnak, szívből szurkolnak, nyitott szívvel álmodoznak, és van elég bátorságuk a szív útján járni. Kolozsvár ugyanis a lehetőségek városa, ahol új életet lehet kezdeni, új vállalkozást lehet indítani, családot lehet alapítani, sőt az egész város egy nagy család (vágókép: Armin van Buuren ölelkezik az Untoldos közönséggel). Kolozsvár titokzatos város, a folyó városa, a start-up városa, az innováció városa, a klaszter városa, a fesztiválok városa, amelyik soha nem alszik, a bajnokok városa, sőt a bajnok város.

Nem is folytatjuk tovább, inkább döntse el az Olvasó, mit gondol erről a próbálkozásról.

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.