orákulum
béel
2019. augusztus 8. csütörtök, 13:07
A DNA szerint persze annyi kenőpénzt kért, hogy nem okozhat gondot.
 

Csillagászati összegű, 500 000 eurós óvadék befizetésére kötelezte  az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) Sorin Mîndruțescut, az Oracle romániai fiókjának vezérigazgatóját, egyben hatósági felügyelet alá helyezte, miután azzal gyanúsítják, hogy nagy összegű kenőpénzt kért más számítógépes cégektől.

A DNA csütörtökön tudatta, hogy az ügyészek szerint Mîndruțescu nyolc alkalommal összesen 869 000 eurónyi kenőpénzt kért több, az Oracle-lel partnerként együttműködő számítástechnikai cégtől, hogy kedvező áron bocsássa a rendelkezésükre a cég által Romániában forgalmazott termékeket, hogy azok ennek nyomán részt vehessenek több állami cég közbeszerzési pályázatán. Mindez még 2009 és 2013 között történt. Az érintett cégek között ott van a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA), az Országos Cégjegyzék (ONRC), az adóhatóság (ANAF), a Transelectrica, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) és a légiforgalmi hatóság (Romatsa) is. 

A DNA szerint a kenőpénzt kölcsönként feltüntetve utalták a Mîndruțescu, illetve az általa ellenőrzött cégek számláira.  

Mîndruțescu, akit szerdán este hallgatott ki a DNA, csak annyit mondott: „sajnálatos félreértésről” van szó.

 

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.