party hard
Edgár
2019. augusztus 5. hétfő, 12:03
Egy szemtanú a sajtóhoz fordult; tanúskodni is hajlandó lenne, ha perre megy az ügy.

Alighanem súlyos sérüléseket szenvedett az a fesztiválozó lány, akinek a fejére esett egy whiskysüveg hétfő hajnalban a kolozsvári Untold fesztiválon. A súlyos palackot a nagyszínpadnak helyet adó Kolozsvár Arénában a VIP páholyból dobták ki, egy szemtanú pedig a Ziar de Cluj című laphoz fordult.

Mint írta, nem is egy, hanem két (ráadásul nagy méretű, 0,75/1 literes) üres üveg repült a kiemelt meghívottak számára fenntartott páholyból a „gyepen” bulizók közé. Az első hajnali négy körül landolt, ez szerencsére nem talált el senkit. A második – amit körülbelül fél órával később dobtak ki ugyanonnan – viszont egyenesen egy fiatal lány fejére esett.

Az olvasói levél szerzője kifelé menet látta a vérben úszó arcú áldozatot, akit épp elláttak az elsősegélysátorban.

Mint írta, ha a lány perre vinné a dolgot, a társaságából legalább hárman is szívesen tanúskodnának az ügyben, és bár nem látták, pontosan ki dobta ki az üveget, a biztonsági kamerák felvételei alapján könnyedén azonosítani lehetne a tettest.

A felháborodott fesztiválozó egyúttal megoldási javaslatot is adott az elektronikus fesztivál szervezőinek: szerinte ki kell tiltani az üvegeket a VIP páholy minibárjaiból is, hiszen a drága whiskyt műanyag-, sőt a környezetvédelem jegyében papírpohárból is ugyanolyan jól el lehet lögybölni. Pontokba szedett megjegyzései végén a levél írója felteszi a költői kérdést: mi lett volna ha a palack egy gyereket, ne adj isten Emil Boc polgármestert „találja frizurán” (értjük ugye: nincs is haja, haha) vagy a „mögötte álldogáló” (haha) feleségét. E ponton a szerző önkritikát gyakorol: elismeri, hogy cinikus volt, de reméli, hogy így talán sikerült felhívnia a fesztivál szervezőinek figyelmét, milyen súlyos baleseteket okozhat egy „betintázott kretén” üveggel a kezében.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.