Jószomszédi iszony
béel
2019. augusztus 4. vasárnap, 10:27
A bolgár miniszterelnök keményeket nyilatkozott, a román külügy megsértődött.
 

Sértett hangvételű közleményben próbált visszavágni a román külügy Bojko Boriszov bolgár miniszterelnöknek, aki egy nyilatkozatban meglepő teóriát vázolt arról, hogy szerinte hogyan került be országába a sertéspestis.

A bolgár kormányfő szerint a fertőzést a román turisták terjesztik. 

„Meggyőződésem, hogy a sertéspestist a román turisták hurcolták be. A Duna-hífon naponta 57 ezer autó kel át. A turisták jönnek, esznek, a szemetet meg eldobják. Nincs mit tennünk” – mondta a kormányfő a Szega című lap szerint. 

A mérsékelten diplomatikus nyilatkozat azonnal kiverte a biztosítékot Bukarestben. A román külügy durcás hangvételű nyilatkozatban válaszolt Boriszovnak.

„A szakmai érvek mellett, amelyekkel az Országos Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság válaszol majd Bulgária miniszterelnöke, Bojko Boriszov szerencsétlen kijelentéseire, nem tudjuk megállni, hogy meglepetésünknek és kiábrándultságunknak adjunk hangot amiatt, ahogy a bolgár kormányfő a román turistákról beszélt, főleg úgy, hogy azok jelentős mértékben hozzájárulnak Bulgária GDP-jéhez” – fogalmazott a bukaresti külügy.

Ami tény, csak azért egyáltalán nem zárja ki, hogy a járvány valóban Romániából került be Bulgáriába. Még akkor sem, ha a román állat-egészségügyi hatóság szerint tavaly az első fertőzőgócot a román határtól 200 kilométerre fedezték fel.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.