Jószomszédi iszony
béel
2019. augusztus 4. vasárnap, 10:27
A bolgár miniszterelnök keményeket nyilatkozott, a román külügy megsértődött.
 

Sértett hangvételű közleményben próbált visszavágni a román külügy Bojko Boriszov bolgár miniszterelnöknek, aki egy nyilatkozatban meglepő teóriát vázolt arról, hogy szerinte hogyan került be országába a sertéspestis.

A bolgár kormányfő szerint a fertőzést a román turisták terjesztik. 

„Meggyőződésem, hogy a sertéspestist a román turisták hurcolták be. A Duna-hífon naponta 57 ezer autó kel át. A turisták jönnek, esznek, a szemetet meg eldobják. Nincs mit tennünk” – mondta a kormányfő a Szega című lap szerint. 

A mérsékelten diplomatikus nyilatkozat azonnal kiverte a biztosítékot Bukarestben. A román külügy durcás hangvételű nyilatkozatban válaszolt Boriszovnak.

„A szakmai érvek mellett, amelyekkel az Országos Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság válaszol majd Bulgária miniszterelnöke, Bojko Boriszov szerencsétlen kijelentéseire, nem tudjuk megállni, hogy meglepetésünknek és kiábrándultságunknak adjunk hangot amiatt, ahogy a bolgár kormányfő a román turistákról beszélt, főleg úgy, hogy azok jelentős mértékben hozzájárulnak Bulgária GDP-jéhez” – fogalmazott a bukaresti külügy.

Ami tény, csak azért egyáltalán nem zárja ki, hogy a járvány valóban Romániából került be Bulgáriába. Még akkor sem, ha a román állat-egészségügyi hatóság szerint tavaly az első fertőzőgócot a román határtól 200 kilométerre fedezték fel.

comments powered by Disqus
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.