Tragédia
béel
2019. augusztus 4. vasárnap, 13:12
Egy DJ címzett egy számot Alexandrának.
 

Bár a kolozsvári sétatéri stadionban elsősorban a féktelen bulizási a főszerep a most zajló Untold fesztiválon, azért a Romániát az elmúlt napokban megrázó caracali tragédia erre a rendezvényre is rányomta a bélyegét.

Egy holland DJ, Don Diablo szombaton este – amikorra már a hatóságok is hivatalosan megerősítették, hogy a 15 éves Alexandra Măceșanut meggyilkolták – a lány emlékének szentelt egy számot.

 

 

„Ezt a számot egy különleges lányka küldöm, a neve Alexandra, valamint az összes romániai eltűnt gyereknek. Nem feledünk el, bárhol is vagytok” – monda a DJ, miközben a központi kivetítőn Alexandra fényképe jelent meg, a több ezres közönség pedig mobiltelefonjával világított.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.