Gyilkos elme
Szerző: Főtér.ro
2019. augusztus 2. péntek, 17:56
Egyre csak bonyolódik az egész országot megrázó történet.

Olyan egészen elképesztő részletek látnak napvilágot a caracali gyilkosság kapcsán, hogy az ember csak kapkodja a fejét, mint egy pingpongmeccsen, miközben azon töpreng, vajon van-e még értelme ebben a nyomorult országban maradni. Mert ahogy telnek a napok, egyre homályosabbá válik ez az ügy, és ahelyett, hogy közelednénk, csak távolodunk a megoldástól, mint Cooper ügynök a Twin Peaks sorozatban.

A Libertatea napilap pénteken arról számolt be részletesen, hogy

az Olt megyei rendőr-főkapitányság második embere, az időközben kirúgott Nicolae Alexe alvilági figurák segítségét kérte a nyomozásban.

FRISSÍTÉS: A péntek délutáni házkutatás során újabb csontszilánkokat találtak a két Olt megyei lány meggyilkolásával gyanúsított Dincă házában. Ugyanakkor a caracali parkban megtalálták a 15 éves Alexandra telefonját és a SIM-kártyáját, de Dincă azt is megmutatta, hová dobta a lány ruháit. 
 

A lap úgy tudja, hogy Alexe a legnagyobb caracali bűnbanda vezetőjét hívta fel, aki a rivális banda tagjaihoz irányította a rend őreit, akik állítólag emberkereskedelemmel (is) foglalkoznak.

Az Adevărul pedig arról írt, hogy Nicolae Alexe egy bizonyos Remus „Codiță” Rădoi nevű bandavezérhez fordult telefonon – ő Olt megye legnagyobb, 1800 főt foglalkoztató őrző-védő cégének a tulajdonosa, a másik nagy helyi bűnbanda, a Oacă-klán riválisa –, akitől

a rendőrség a gyanúsított autójára vonatkozó információkat kért.

Rădoi egyébként tagadta, hogy a rivális klán tagjaihoz irányította volna a rendőrséget. Egyértelmű tehát, hogy a helyi rendőrség kéz a kézben jár az alvilággal.

Közben a vizsgálatok eredményeiről csak kiszivárogtatott információkkal rendelkezünk, ami szintén beszédes. A nap folyamán így kiderült ki, hogy az antropológiai analízisek azt mutatják,

egy 15 és 17 év közötti lány csontjait találhatták meg a rendőrök a feltételezett elkövető udvarán, egy fémhordóban.

Pénteken egyébként a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) folytatta a nyomozást Gheorghe Dincă caracali házánál, a gyanúsított jelenlétében, és állítólag az udvaron található, cementtel feltöltött gödröket is feltörik.  

comments powered by Disqus
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.