Szerző: Gyergyai Csaba, Erdély László
2019. augusztus 2. péntek, 19:36
Hiányoztak a hegyeink Csík Jánosnak, aki nem csak muzsikálni jár Erdélybe, tanulni is visszatér a nagy öregekhez.

A barátságtalan időjárás ellenére bivalyerősre sikeredett a Mérai Világzenei Csűrfesztivál negyedik kiadásának első napja: többek közt a magyar nyelvterület egyik legnépszerűbb bandája, a Csík Zenekar húzta a talpalávalót, amely 30 év alatt hosszú utat járt be a táncházak félhomályából a legnagyobb rockzenekaroknak kijáró fényes színpadokig. Csík János prímás-zenekarvezető a koncert előtt elárulta, gyakran járnak muzsikát tanulni Erdélybe, tájainkhoz amolyan igazi férfibarátság köti: ha évekig nincs találkozás, a legközelebbi viszontlátáskor ugyanolyan magasztos érzés tölti el.

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?