Biztos, ami biztos
MTímea
2019. augusztus 1. csütörtök, 19:40
Ezentúl nincs törvényi akadálya annak, hogy a korrupció miatt elítélt személyek céget alapítsanak.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) 38 képviselője, élükön a „kalasnyikovos” Cătălin Rădulescu még 2017-ben kezdeményezte, hogy iktassák ki a törvényből a korrupció miatt elítélt személyekre vonatkozó cégalapítási tilalmat. Ennek értelmében ezentúl egy korrupcióban vétkes elítélt is alapíthat és menedzselhet kereskedelmi társaságot. A honatyák vélhetően saját jövőjüket biztosították be ezzel a lépéssel, gondolván, sosem lehet tudni, kit visz el legközelebb a DNA.

A jogszabálymódosítást 2019 áprilisában szavazta meg a parlament, majd Klaus Iohannis államfő kifogást emelt ellene az alkotmánybíróságon. Azonban hiába, az alkotmánybírák nem találtak kivetnivalót a tervezettel kapcsolatosan, így az elnök ma kénytelen volt kihirdetni a korruptaknak kedvező törvényt.

Liviu Dragnea pedig hálásan köszöni a rácsok mögül. 

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.