Vezető beosztás
béel
2019. július 31. szerda, 13:02
Legalábbis statisztikailag mindenképp.

Ha ön is úgy gondolja, hogy egyre több az autó, egyre zsúfoltabbak a közutak, ezért egyre nehezebb elérni az úti célhoz, akkor most meg fog lepődni: egy statisztika szerint az Európai Unióban Romániában közlekedik a legkevesebb autó ezer főre számítva.

Az Eurostat felmérése szerint Románia ezer lakosonként 261 autóval az utolsó helyen áll az EU-ban.

Romániát közvetlenül Magyarország és Lettország előzi meg 355, illetve 356 gépkocsival.

A lista élén Luxemburg áll 670 autóval ezer lakosonként, a második Olaszország (625), a harmadik pedig Finnország (617). 

Számszerűen a legtöbb autót – 46 milliót – Németországban jegyezték be, a további sorrend: Olaszország (37 millió) és Franciaország (32 millió).

Romániában az utolsó rendelkezésre álló adat a 2015-ös, ekkor 5,15 millió autó futott az utakon.

És akkor miért van az mégis, hogy – bár Romániában van arányaiban a legkevesebb autó – mégis itt vannak a legbrutálisabb dugók és a legzsúfoltabb közutak?

Nos, a válasz egyszerű: a hiányos infrastruktúra miatt. Kevés az autópálya és a gyorsforgalmi út, a városok jelentős részében csak azonos szintű kereszteződések vannak, és a tömegközlekedés is pocsék minőségű.

Így aztán nem csoda, ha a viszonylag kevés autó is feltorlódik.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.