Nem buli
papmeli
2019. július 25. csütörtök, 13:31
Spicces fiatalok állították be így a történetet.

Csak részben igaz a hír, miszerint a temesvári önkormányzat a napokban „gáztámadást” indított a szúnyogok és egyben a lakosság ellen. ITT írtunk arról, hogy a Fecebookra felkerült felvételek szerint a polgármesteri hivatal túlbuzgó alkalmazottai emberekre is ráfújják a rovarirtó szert egy parkban.

Farkas Imre alpolgármester szerint ez csak az egyik olvasata a történteknek: az elöljáró azt állítja, hogy az alkalmazottak szabályosan jártak el, felszólították a spicces fiatalokat a távozásra, de ezek megtagadták és fotózkodni kezdtek a gázfelhőben.

A temesvári közterületfenntartók a lakosság és a terasztulajdonosok kérésére vetették be az intenzív küzdelmet a szúnyogok ellen, és a megszokott helyett erősebb szert használtak. Ez azonban nem veszélyes az emberre, hangsúlyozták.

Virgil Musta, a temesvári járványkórház orvosa szerint a rovarirtó okozhat egészségügyi problémát: asztmarohamot, tüdősérülést, súlyos esetben akár mérgezést is. Mivel nem történt baj és feljelentést sem tett senki, a temesvári polgármesteri hivatal lezártnak tekinti az ügyet.

comments powered by Disqus
Hatalmas a különbség Románia megyéi között a lakosság pénzköltése szempontjából. Az európai átlagtól olyan messze vagyunk, mint ide Svájc.
Csak van egy „apróság”, mely továbbra is akadályozza az óceánokon átívelő járatok bevezetését: a Kis-Szamos.
Most döntse el mindenki, érdemes volt-e ebben a formában megbuktatni a Dăncilă-kabinetet.
És nem minden román érti meg azt sem, hogy nem annyira a dákkorszak, mint a kommunista korszak szülöttje. Interjú Lucian Boia történésszel.
Az elszigetelt falvak lakóinak sokrétű szolgáltatást igyekeznek nyújtani civil kezdeményezésből.
Ki ez? Egy pincér? Nem! Dragnea? Neem! Akkor ki? A nevem Államelnök! Román Államelnök!
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A rettenet színháza mögött ott a gyógyítás, az átok mellett az áldás. A téma azért is aktuális, mert az ördögűzésnek napjainkban igazi reneszánsza van.
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.