Fotó: Facebook|Antal Árpád
Tiszta sor
papmeli
2019. július 24. szerda, 14:37
Ejtették a sepsiszentgyörgyi polgármester elleni vádakat.

„Lezárta a nyomozást és minden vádat ejtett az ellenem indított ügyben a DNA, 41 hónap után” – adta hírül szerdán délután Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármesteréhez 2016. február 17-én állítottak be a korrupcióellenes ügyészek, a házkutatás után hét órás kihallgatásra vitték Bukarestbe.

Egy időre felfüggesztették a polgármesteri tisztségből, megtiltották, hogy külföldre mehessen és egy ponton zárolták a vagyona egy részét is, számolt be a megpróbáltatásokról az elöljáró, aki végig ártatlannak vallotta magát.

Fotó: Facebook|Antal Árpád

Antal Árpádot azzal gyanúsították, hogy az eredeti rendeltetéstől eltérő célra használt fel egy EBRD-hitelt, amelyet közpénzből kell visszafizetni. A DNA állítása szerint a polgármester az önkormányzati testület és a pénzügyminisztérium jóváhagyása nélkül megváltoztatta a lehívott 4,2 millió euró rendeltetését, és ezzel áfa nélkül 549 ezer euró kárt okozott az önkormányzatnak.

A DNA annak ellenére kutakodott az ügyben, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kijelentette: a rendelkezésére álló információk alapján „nincs oka azt hinni, hogy az EBRD által (Sepsiszentgyörgynek) nyújtott hitelt nem rendeltetésszerűen használták fel”.

„Én azt gondolom, hogy ez az ügy elsősorban nem rólam szólt, hanem arról, hogy valakik meg akarták félemlíteni ezt a közösséget, arról, hogy valakik nem voltak érdekeltek abban, hogy egy székelyföldi város dinamikusan fejlődön, és mindent meg akartak tenni azért, hogy a fejlődést, a lendületet visszavegyék”

– írta az elmúlt időszakról Antal Árpád, és az átélt megpróbáltatásokról is részletesen beszámolt:


 

Antal Árpád Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatót szerdán Sepsiszentgyörgyön, a részleteket elolvashatja a Székelyhon tudósításában.

 

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.