Dák tales
béel
2019. július 24. szerda, 12:22
Nem szívbajos a tulaj.
 

Jól megkéri az árát 30 évvel ezelőtt gyártott Dacia Sport gépkocsijának az a konstancai tulajdonos, aki az egyik internetes hirdetési oldalon keres vevőt a járműre.

A büszke tulaj valóságos ódákat zeng a képeken valóban egész jól kinéző járgányról, amelyet „időkapszulának” titulál.

Azért is különlegesnek nevezi, mert 50 százalékban kézi munkával készült, állapota pedig újszerű – belsejében még a védőfólia is megvan.

Összesen 800 kilométert futott, és már csak azért is eredeti, mert meglehetősen kevés – 5185 darab – készült belőle. 

Jelenleg is a veteránautók között tartják számon, így adómentes.

A tulajdonos azt írja: szakértővel is nyugodtan megvizsgáltatható az 1989-ben gyártott piros autócsoda, amelyért nem kevés pénzt kér: 16 500 eurót.

Ami azért az autó minden jó tulajdonsága ellenére is borsosnak tűnik egy kicsit.

 

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.