KOPOGÁS NÉLKÜL
Szerző: Főtér.ro
2019. július 24. szerda, 21:04
Pedig nagyon nem ártana bevásárolni a rendőrség hajmeresztő statisztikái alapján.

A lakosság több mint 80 százalékának nincs riasztórendszere az otthonában – hívja fel a figyelmet egy friss felmérés.

Ettől függetlenül a megkérdezettek 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szükségesnek tartja egy ilyen berendezés beszerzését a közeljövőben, és képes lenne egy 400 és 1000 lej közötti összeget elkölteni a lakása biztonsága érdekében.

Ha a rendőrség bűnügyi statisztikáit nézzük, ez nem is ártana: csak az elmúlt évben több mint 23 ezer alkalommal készült jegyzőkönyv lakásbetörésről, idén pedig az év első 5 hónapjában 9210 ilyen bűncselekmény történt az országban. 

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.