Medvebűnözés
béel
2019. július 22. hétfő, 11:34
Egyre többször fordul elő ilyesmi.

Medveveszély miatt jelzett az emberek telefonja hétfőn a Hargita megyei Kissolymoson és több faluban.

A katasztrófavédelem közlése szerint bejelentést kaptak, hogy Kissolymoson medve ólálkodik, ezért először riasztották a környékbeli települések – Székelyandrásfalva, Etéd, Szentábrahám, Újszékely és Siménfalva – lakosait, hogy medve jár a közelben, ezért legyenek óvatosak, és egy csendőregységet is a helyszínre küldtek.

Az utóbbi napokban több helyszínen is medve miatt kellett riasztani a lakosokat. Pénteken Csíkpálfalván intették óvatosságra az embereket a portákra betörő, és juhokat, valamint tyúkokat gyilkoló medve miatt, szombaton pedig az Istenszéke természetvédelmi terület illetékesei jelezték, hogy a turisták legyenek körültekintőek, mivel a környéken fiatal medve ütött tanyát.

A hatóságok ezúttal sem győzik hangsúlyozni: ha valaki medvét lát, ne közelítsen felé, pláne ne próbálja etetni, hanem azonnal hívja a hatóságokat.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.