MIvel etetnek
gycsaba
2019. július 22. hétfő, 19:24
Békén kell hagyni a szegény állatot, értjük?

Az egy dolog, hogy a környezetvédelmi tárca évek óta úgy tesz, mintha szándékosan nem akarná megoldani a medveproblémát – idén is 140 egyed kilövésére adnak engedélyt, pedig a szakértők szerint ennek háromszorosára lenne szükség –, de Graţiela Gavrilescu miniszter most mindenkit megfenyegetett, aki szándékosan becsalogatja a mancsosokat a településekre.

„Védelmeznünk kell ezt a fajt, de az emberekre is vigyáznunk kell. Eléggé lehangoló azt látni a televízióban, hogy vannak olyanok, akik megpróbálják megközelíteni a medvéket ahelyett, hogy békén hagynák az állatot” – így a miniszter.

A hétfői, brassói sajtótájékoztatóján be is jelentette, hogy ezentúl komoly bírsággal számolhatnak azok, akik az út szélén medvéket etetnek. Azt nyilván nem részletezte, hogy ezt majd ki és hogyan fogja figyelni. De addig legalább nézegethetjük ezt a csodaszép, ma készült fotót a miniszterről. 

comments powered by Disqus
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.