Fotó forrása: Országos Meteorológiai Intézet
Idő-járás
papmeli
2019. július 22. hétfő, 14:23
Semmi új a nap alatt, csak ismét leszakad az ég.

Nehogy azt higgye, hogy ezt a hetet megússzuk kiadós eső nélkül. Még csak hétfő van, de a meteorológusok máris belebegtettek egy jó kis égszakadást.

Erdély-szerte sárga viharriasztás van érvényben hétfőn este 6 óráig. Viharokra, záporokra, zivatarokra, helyenként jégesőre kell számítani Kolozs, Máramaros, Beszterce-Naszód, Hargita, Maros, Kovászna, Brassó, Szeben, Krassó-Szörény, Hunyad és Fehér megyében is.

Rövid idő alatt 20-25 liter víz eshet négyzetméterenként, de helyenként 40-50 liter is lezúdulhat. Bukarestben és a déli megyékben éjszaka is kitart az égzengés, ott kedd reggel 6 óráig van érvényben a riasztás.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.