Fotó: Román Rendőrség
Szívás
papmeli
2019. július 19. péntek, 12:05
Na jó, gondos kezek is segítettek neki teremni. Eddig.

Túl lazára vette a figurát két Kolozs megyei férfi, aki úgy termesztette a vadkendert a kertjében, mint más a krumplit. A kábítószer-kereskedőket – mert nem csak saját szórakoztatásukra gondozták ám a növényeket – egy Szamosújvár melletti faluban fülelte le a rendőrség.

Mely rögtön rájött, hogy nem piti kis bűnözőkkel van dolga: a két férfinak két marihuánaültetvénye is volt otthon, az udvarban és a kertben. A rendőrök a házkutatás során 51 tő növényt, illetve a drog adagolására alkalmas mérleget is találtak.

Az is kiderült, hogy a „gazdák” nem bízták a természetre a termést, bent is ápolgatták növényeiket, a megfelelő fejlődéshez mesterséges világítást és ventilátort használtak. Drogkereskedelem vádjával indul ellenük eljárás, egyikük már előzetes letartóztatásban van.

 

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.