Tériszony
béel
2019. július 19. péntek, 11:29
A légitársaság mossa kezeit.
Hihetetlen jelenetek zajlottak a Tarom román légitársaság egyik repülőgépén, amely Bukarestből Kairóba tartott: felszállás előtt konfliktus támadt az egyik, az arabon kívül semmilyen nyelven (de legalábbis angolul biztosan nem) beszélő nő és a repülőgép személyzete között. A nő leköpte az egyik légi utaskísérőt, mire őt és családját is a biztonságiakkal vitette le a kapitány a gépről.

Ez így leírva egyszerűnek hangzik, de valójában hosszú percekig tartó, iszonyatos botrány zajlott.

A még szerdán történt incidens során az utaskísérő megpróbálta elmagyarázni a nőnek, hogy mivel a vészkijárat mellett ül, meg kell hallgatnia a különleges utasításokat. Mivel a nő nem értette mit akarnak tőle, végül megkérték, hogy üljön át máshova. Mivel erre sem volt hajlandó, és az útlevele átadására sem, végül a szóváltás addig fajult, hogy leköpte a légi utaskísérőt.

A kapitány ekkor úgy döntött, hogy leszállítja a gépről. 

Föl is hívták a repülőtér biztonsági szolgálatát – és ekkor szabadult el csak igazán a káosz.

Az incidensről az egyik utas által látott felvételen látszik, hogy a nő partnere megpróbál közbelépni, mire a biztonságiak megpróbálják lefogni és megbilincselni. Ő azonban a székébe kapaszkodva próbál ellenállni. Hosszas dulakodás kezdődik, sikoltozás hallatszik, az utasok kiabálnak, a gyerekek sírnak.

Egy férfinak, aki láthatóan a biztonságiak főnöke, eközben az a legfőbb foglalatossága, hogy megpróbálja megakadályozni, hogy az esetről felvétel készüljön.

Miközben a férfit lassan legyűrik, egy feldúlt utas jelzi, hogy az édesanyja rosszul lett, és orvosra van szüksége. Ez újabb szóváltáshoz vezet.

Végül

a problémás utasokat leszállították a gépről, de az utasokba egy életre beleégett az élmény a román illetékesek „szakszerű” és „kulturált” eljárása nyomán.

A Tarom később közleményben magyarázkodott. Ebben jelezte, hogy a vészkijáratok mellett ülő utasoknak különleges felelősségük van, ismerniük kell a vonatkozó szabályokat, és segíteniük kell a többi utast. Ehhez az is szükséges, hogy angolul tudjanak, sőt az sem árt, ha azon ország nyelvét is beszélik, amelyben az illető légitársaság működik. A marokkói állampolgárságú nő viszont sem angolul, sem románul nem beszélt, ráadásul nem is a számára kiutalt helyen ült, és azonosítani sem volt hajlandó magát. Ráadásul a saját helyére sem volt hajlandó átülni – a légitársaság szerint ebből adódott a konfliktus. 

Nos, döntse el mindenki, kinek lehet igaza.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető az incidensről készült videó, de már most jelezzük, hogy az a nyugalom megzavarására alkalmas:

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.