Pályára állva
béel
2019. július 18. csütörtök, 08:37
Kenterben ver mindenkit a sztrádát építő cég.
 

Romániában ma már jóformán közhelyesnek számít amiatt panaszkodni, hogy alig van autópálya, ami pedig épül, az nagyon lassan készül.

Na, erre cáfoltak most rá Bihar megyében az A3-asz észak-erélyi autópálya építői, akik valami irtózatos iramban kezdték el a sztráda építését.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Bihar község és az országhatár közötti 5,35 kilométeres szakasz megépítésének jogát a nagyváradi Trameco cég vezette konzorcium nyerte el. Az óvások miatt azonban csak idén tavasszal foghattak hozzá a munkálatokhoz, amelyeket aztán az esős idő is hátráltatott.

Na, de amikor hozzáfogtak, akkor nem volt kecmec: a cég szerint egyetlen hónap alatt, júniusban a munkálatok 10 százalékát már el is végezték.

Ezzel ők a leggyorsabbak,

náluk sebesebben egyetlen, jelenleg autósztrádát építő cég sem dolgozott júniusban.

A második helyezett Spedition UMB például, amely Bákó körgyűrűjén dolgozik, csupán a munkálatok 2 százalékát végezte el júniusban, a harmadik Straco pedig, amely szintén az észak-erdélyi sztrádát építi a Marosugra és Aranyosgyéres közötti szakaszon, 1,88 százaléknyi munkát végzett el.

A Biharban dolgozó Trameconak ugyanakkor még nagyobb sebességre kell kapcsolnia, ha teljesíteni kívánja a célkitűzést, hogy év végéig elkészüljön a nyúlfarknyi szakasz, mivel a tervek szerint jövő év legelején Magyarországon már elkészül az M4-es autópálya országhatárig érő szakasza, és

égő lenne, ha a határ túloldalán akkor még semmi sem kapcsolódna hozzá.

Ezek az autópályák azok, amelyek Nagyváradot bekötik az európai autópálya-hálózatba, ehhez azonban el kell készülnie a Várad és az autópálya közötti felhajtónak – amire várhatóan 2022-ig kell várni.

Az észak-erdélyi autópályából pedig egyelőre Biharban csak ez az alig több, mint 5 kilométeres szakasz épül, mivel a két másik, jóval hosszabb szakasz megépítésére meghirdetett pályázat egyikének eredményét megóvták a riválisok, amásiknál pedig épp hogy győztest hirdettek.

Így nézett ki egyébként június végén a most épülő Bihar megyei szakasz: 

comments powered by Disqus
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.