Képek: Riti József Attila
ASZTANA VISTA!
Szerző: Boros Miklós
2019. július 18. csütörtök, 10:07
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.

Amikor Roman Murtazajev a negyedik percben, jó 22-23 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, a pesszimizmusra amúgy is erősen hajlamos CFR-drukkerek többsége máris feladta a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének visszavágóját. Hiszen az idegenben 1-0-ra kikapó román bajnoknak ekkor már három gólra volt szüksége a fordításhoz és a továbbjutáshoz. 

A csapat azonban másképp gondolta. Nemhiába focizott az edző, Dan Petrescu nyolc évet az angol élvonalban, B-tervként azonnal elővette a legegyszerűbb, de az ellenfelet biztosan kapuja elé szegező ívelgetést. (Hogy az A-terve mi volt, azóta se tudjuk.) Záporoztak a beadások a kazah kapu felé, jött is Rondón kapufája, majd egy perccel később Omrani egyenlítő gólja. Aztán a második is, bár ahhoz Posztnyikov is kellett, aki elterelte a rövid sarokba Omrani beadását. Aztán jött Alexander Harkam osztrák bíró, aki érvénytelenítette a CFR harmadik gólját (Vinicius fejelte), és Deac lerántásánál sem látott okot a 11-es befújására. 

A pesszimizmusra amúgy is erősen hajlamos CFR-drukkerek szünetben már hittek csapatukban és a továbbjutásban, és Omrani sarkazása be is simogatta a hálóba a harmadikat. A második félidő utolsó percéig kapura sem lövő Astana a legvégén ugyan kihagyott egy hatalmas helyzetet (vagy Arlauskis védett még hatalmasabbat), de amely csapat 20-4-re elveszti a lövőpárbajt egy meccsen, nem is érdemel továbbjutást. 

A szezon első négy meccsén csak egy pontot szerző CFR pedig meggyőző és hatékony erőfutballal jutott a második körbe, Omrani két és fél gólját pedig az UEFA végül háromnak könyvelte el, így a marseille-i csatár a második CFR-focista lett a 2012-ben a Braga ellen triplázó Rui Pedro után, aki mesterhármast lőtt a Bajnokok Ligájában. 

Bajnokok Ligája, első selejtezőkör, visszavágó:
Kolozsvári CFR–FC Asztana 3-1 (Omrani 10., 26., 73., illetve Murtazajev 4.)
Továbbjutott a CFR, 3-2-es összesítéssel.
comments powered by Disqus
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.