Csőbe húzva
béel
2019. július 17. szerda, 08:26
A német ügyfelek nem azt kapták, amit vártak.
 

Autót nem, értékes tapasztalatot viszont szereztek azok a naiv német polgárok, akik egy román „autókereskedő” hirdetései alapján akartak jutányos áron új gépkocsihoz jutni.

A Dél-Romániában található, festői Râmnicu Vâlceán élő 32 éves férfi német honlapokon hirdetett meg rendkívül kedvező áron eladó gépkocsikat.

Az érdeklődőket aztán rávette, hogy utalják át neki az előleget, majd néhány napon belül már hozzá is juthatnak a vágyott autóhoz.

Ez azonban nem következett be. Csupán egy akadálya volt, de az jelentős: a szóban forgó autók soha nem is léteztek.

A német hatóságok 155 rendbeli csalás, illetve csalási kísérlet miatt indítottak eljárást ellene, hétfőn pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A román illetékesek pedig nem totojáztak: őrizetbe vették, és kedden már vizsgálati fogságba is helyezték.

Az okozott kár mértéke egyelőre nem ismert, a német hatóságok lázasan dolgoznak a pontos összeg megállapításán.

Az ügy pedig újabb tanulságul szolgálhat. Nem csak a naiv németek, hanem mindenki számára ismét rávilágított arra, hogy ami túl szép, hogy igaz legyen, az nem is igaz. 

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.